phone+420 377 419 001 Nejčastější dotazy Kontakt

COFFEE IN GOOD SPIRIT– znáte tuhle soutěž? Pojďme se na ni podívat trochu blíže.

COFFEE IN GOOD SPIRIT– znáte tuhle soutěž? Pojďme se na ni podívat trochu blíže.

Káva a alkohol, dva odlišné nápoje, které miluje snad celý svět. Když se oba spojí v jedno, pak vznikne něco neuvěřitelného, originálního a lahodného. Vzniknou alkoholicko-kávové nápoje, které vám polechtají chuťové pohárky. A co když se do takové mixologie pustí ti nejlepší barmani/baristi a barmanky/baristky a poměří v tomhle své síly? Pak se nejedná o nic jiného než o soutěž s názvem Coffee in good spirit, jejíž další ročník proběhl poslední zářijový víkend v Brně a byl plný skvělé kávy, alkoholu, espresso a brew barů, workshopů, přednášek a zábavy. Co je vlastně CIGS a kdo letos vyhrál?

Coffee in good spirit je jedinečnou soutěží, která spojuje to nejlepší ze dvou zmiňovaných světů: výběrové kávy a prémiového alkoholu. Tato událost se zaměřuje na dovednosti, mistrovskou přípravu a prezentaci kávových nápojů, do nichž jsou začleněny vybrané alkoholické nápoje. 

Soutěžící mají za úkol připravit nejen lahodné kávoalko drinky, ale rovněž je musí umět stylově naservírovat a odprezentovat. Používat mohou celou škálu ingrediencí, jako jsou likéry, destiláty, sirupy, ozdoby, zkrátka vše, co zajistí jedinečnou chuť a neotřelou vizualitu. Celkově se v rámci soutěže hodnotí mj. i tato kritéria: chuť, prezentace, technické dovednosti, kreativita, ale především schopnost zkombinovat kávu a alkohol do harmonického celku. Důraz se klade i na schopnost komunikace soutěžícího s porotou a diváky, díky které jim předává svou vášeň pro věc.

Cílem soutěže Coffee in Good Spirit je tak nejen vytvořit exkluzivní nápoje, ale také předvést zábavné a atraktivní prezentace, které baví a inspirují. Je to událost, která oslavuje tuto fascinující kombinaci a která přináší do světa kávy a mixologie nový rozměr. A my jsme rádi, že STOCK byl jedním z partnerů této soutěže a že soutěžící měli v zadání soutěžních drinků právě naše alkoholy, konkrétně značky: Johhnie Walker, Jim Beam, Ron Abuelo, Zacapa, Pampero a Republica.

Letošní ročník se konal ve dnech 30.9.-1.10. v prostorách brňenského ABZACu (multifunkční centrum České barmanské asociace) a byl velmi napínavý. Soutěžící předvedli vyrovnané výkony, ale vyhrát mohl jen jeden. O první a druhé místo bojovali Ondra Hurtík z Doubleshotu a Jarda Slámečka z Candy Cane. Původně byl jako vítěz vyhlášen Ondra, ale....ten se svého vítězství vzdal, protože do jednoho drinku nedal kávu, což byla povinná složka. Vítězství si tedy nakonec odnesl Jarda a Ondrovi můžeme za jeho gesto a upřímnost smeknout.

Protože by byla veliká škoda ochudit vás o některé drinky, domluvili jsme se právě s Ondrou Hurtíkem, aby nám k soutěži něco řekl a dva své drinky nám připravil a my je tak mohli ohodnotit, za což mu děkujeme. Rozhovor a recepty najdete v tomto článku.

Sdílejte článek se svými známými