phone+420 377 419 001Nejčastější dotazyKontakt

TOP horké drinky pro rok 2025

TOP horké drinky pro rok 2025

Rok 2025 přináší nejen nové módní, ale také gastronomické trendy, třeba právě v nápojích. Ať už hledáte něco na zahřátí po zimní procházce, nebo jen chcete ozvláštnit své večery u krbu, tady jsou horké drinky, které si v roce 2025 určitě zamilujete.

Matcha latté s kokosovým mlékem

Zelený čaj matcha si už několik let drží své místo mezi oblíbenými nápoji, ale letos přichází s kokosovým nádechem. Krémové kokosové mléko zvýrazňuje zemitou chuť matchy a dodává jí jemnou sladkost.

Ingredience

  1. 1 kávová lžička matcha čaje (v prášku)
  2. 80 ml horké vody
  3. 150 rostlinného kokosového mléka
  4. 2 lžičky medu

Postup

Do hrnečku dejte lžičku matcha čaje. Zalijte jej horkou vodou (pod bodem varu) a dobře rozmíchejte, tak aby se všechen prášek rozpustil. Přidejte med a promíchejte. Pokud máte kávovar, našlehejte kokosové mléko na něm, pokud ne, zahřejte jej v kastrůlku a pomocí metličky jej vyšlehejte dokud nevznikne pěna. Jakmile máte matchu i mléko připravené, chybí k dokončení už poslední krok. Do hrnečku nalijte rozpuštěnou matchu a přelijte horkým kokosovým mlékem i s pěnou.

Čertova pečeť

Čert sice už chodil v prosinci, ale proč si ho nepřipomenout hřejivým nápojem, který navíc trochu připomíná oblíbenou čokoládu?

Ingredience

  1. 40 ml Bartida Čert
  2. 150 ml horké čokoláda
  3. sekané ořechy na ozdobu(lískové, vlašské...)

Postup

Horkou čokoládu nalijte do svého oblíbeného hrnečku nebo vysoké sklenice. Přilijte Bartidu, promíchejte a posypte nasekanými ořechy.

Hot Toddy

Hot Toddy je legendární hřejivý nápoj, ideální na zimní večery a chladné dny. Je to směs alkoholu (nejčastěji whisky, rumu nebo brandy), horké vody, medu, citronové šťávy a koření, jako je skořice, hřebíček nebo muškátový oříšek. Slovo Toddy původně označovalo fermentovaný palmový džus. Britové tento název přejali a přizpůsobili svým chutím během koloniální éry.

Ingredience

40 ml whisky (Johnnie Walker Black Label, bourbon Jim Beam Black)

20 ml medu

40 ml citronové šťávy

80 ml horké vody

celá skořice a citron na ozdobu

Postup

Do skleničky nebo hrnečku nalijte horkou vodu a postupně přidejte všechny ingredience.

Horký cider

Cider je symbolem především letních měsíců. Zkusili jste ho ale v horké podobě? Zaručeně vám zachutná a zahřeje.

Ingredience

  1. 400 ml cideru
  2. 2-3 hřebíčky
  3. svitek skořice
  4. 2-3 kuličky nového koření
  5. kůra z poloviny pomeranče
  6. kůra z poloviny citronu
  7. javorový sirup k doslazení
  8. plátek pomeranče, jablko a svitek skořice na ozdobu

Postup

Do kastrůlku nalijte cider. Skořici, nové koření, obě kůry nakrájené na plátky dejte do kousku plátna (bude se vám pak lépe vytahovat) a vložte do cideru. Směs zahřívejte těsně pod bodem varu a prohřívejte cca 5-10 minut. Pytlík s kořením vyjměte (případně nápoj sceďte) do skleniček. Doslaďte sirupem dle chuti a ozdobte dle plátkem pomeranče, jablkem, případně svitkem skořice.

Horká ostružinová limonáda

Zahřát se můžete i bez alkoholu. Co takhle zkusit horkou ostružinovou limonádu?

Ingredience

  1. 30 ml Giffard sirup ostružina (či jakýkoliv váš oblíbený sirup)
  2. 30 ml citronové šťávy
  3. 150 ml horké vody
  4. plátek citronu na ozdobu

Postup

Do hrnečku si sklenice nalijte horkou vodu, přilijte sirup, promíchejte. Přidejte citronovou šťávu a opět promíchejte.


Zdroje:

matcha latte: dungthuyvunguyen, pixabay

Čertova pečeť: stevepb, pixabay

teplý cider: kaheig, pixabay

ostružinová limonáda: Couleur, pixabay





Vyzkoušejte i vy

Sdílejte článek se svými známými