Podzim je období, kdy se dny krátí, teploty snižují, listí mění barvy a my se pomalu přesouváme z letních osvěžujících drinků k hřejivým, aromatickým nápojům. Pokud přemýšlíte, co si během sychravých dní nalít do sklenky, podívejte se na 5 skvělých podzimních drinků, které vás zahřejí a přivedou do pravé podzimní nálady. Zvládnete je hravě doma.
Hruškovo hřebíčkový koktejl
Kombinace hrušky a hřebíčku vytváří zajímavou a chutnou harmonii mezi ovocnou sladkostí hrušek a teplou, kořeněnou chutí hřebíčku. Hojně se tato kombinace využívá při vaření a pečení. Skvělá je ale i v míchaných nápojích. V kombinaci s whisky vám bude ten podzim připadat hezčí.
Ingredience
- 50 ml Singleton whisky
- 20 ml hruškovo-hřebíčkového shrubu
- soda
na ozdobu
- hřebíček
- plátek hrušky
Postup
Jako první si připravte hruškovo-hřebíčkový shrub. Hrušky zbavte jádřince, nakrájejte na malé kousky. Dejte do sklenice s patentem. Přisypte 100g cukru a 500 ml balzamikového octa. Po třech dnech přidejte 3 hřebíčky a nechte uležet 3 týdny při pokojové teplotě .
Sklenici typu collins naplňte ledem. Přidejte whisky a shrub. Lehce promíchejte a dolijte sodou. Ozdobte hřebíčkem a plátkem hrušky.
Captain & Apple
Captain Morgan je jedničkou mezi třtinovými destiláty, který se těší oblibě především u mladých lidí. Morgan s colou, to je prostě klasika, která neomrzí v jakékoliv roční době. Když colu vyměníte za jablečný džus, máte o podzimní atmosféru máte postaráno.
Ingredience
- 40 ml Captain Morgan Spiced
- 150 ml jablečný džus
na ozdobu
- badyán
- pomeranč nebo limeta
Postup
Do vysoké sklenice s ledem nalijte kapitána, přilijte jablečný džus a promíchejte. Ozdobte badyánem.
Deep Mule
Moscow Mule je bezpochyby jedním z oblíbených drinků napříč světem. Pojďte si tento drink dopřát z Amundsen Deep Blue. Spolu se zázvorovým pivem ideální na podzim. Zázvor vás pěkně zahřeje.
Ingredience
- 40 ml Amundsen Deep Blue
- 150 ml zázvorové pivo Fentimans
na ozdobu
- limeta
- zázvor
Postup
Plecháček naplňte ledem, nalijte Amundsen, dolijte zázvorovým pivem. Opatrně promíchejte. Ozdobte limetou a zázvorem.
Hřejivý Roku Gin
Gin si většina z nás spojí s tonicem v ledovém koktejlu. Co takhle ale se ginem trochu více zahřát?
Ingredience
- 40 ml Roku Gin
- 10 ml Giffard Ginger
- 10 ml Mixer Yuzu
- 120 ml horká voda
na ozdobu
- zázvor
Postup
Do sklenice nalijte gin, přilijte sirup Giffrad, Mixer Yuzu a dolijte horkou vodou. Promíchejte a ozdobte zázvorem.
Hot Calvados
Jablka jsou bezpochyby jedním ze symbolů podzimu a tekutá jablka v podobě Calvados jakbysmet. Pojďte se zahřát Hot Calvados.
Ingredience
- 40 ml Bartida Calvados
- 100 ml suché bílé víno
- 50 ml vody
- 6 ks hřebíčku
- 2 lžičky medu
- skořice celá
na ozdobu
- skořice
- plátek pomeranče
Postup
Do rendlíku nalijte calvados, víno, vodu. Přidejte hřebíček a skořici. Zahřejte, ale nenechte projít varem. Sceďte, přelijte do sklenice a ozdobte skořicí či plátkem pomeranče.