phone+420 377 419 001Nejčastější dotazyKontakt

TOP 5 podzimních drinků

TOP 5 podzimních drinků

Podzim je období, kdy se dny krátí, teploty snižují, listí mění barvy a my se pomalu přesouváme z letních osvěžujících drinků k hřejivým, aromatickým nápojům. Pokud přemýšlíte, co si během sychravých dní nalít do sklenky, podívejte se na 5 skvělých podzimních drinků, které vás zahřejí a přivedou do pravé podzimní nálady. Zvládnete je hravě doma.

Hruškovo hřebíčkový koktejl

Kombinace hrušky a hřebíčku vytváří zajímavou a chutnou harmonii mezi ovocnou sladkostí hrušek a teplou, kořeněnou chutí hřebíčku. Hojně se tato kombinace využívá při vaření a pečení. Skvělá je ale i v míchaných nápojích. V kombinaci s whisky vám bude ten podzim připadat hezčí.


Ingredience

  1. 50 ml Singleton whisky
  2. 20 ml hruškovo-hřebíčkového shrubu
  3. soda

na ozdobu

  1. hřebíček
  2. plátek hrušky

Postup

Jako první si připravte hruškovo-hřebíčkový shrub. Hrušky zbavte jádřince, nakrájejte na malé kousky. Dejte do sklenice s patentem. Přisypte 100g cukru a 500 ml balzamikového octa. Po třech dnech přidejte 3 hřebíčky a nechte uležet 3 týdny při pokojové teplotě .

Sklenici typu collins naplňte ledem. Přidejte whisky a shrub. Lehce promíchejte a dolijte sodou. Ozdobte hřebíčkem a plátkem hrušky.

Captain & Apple

Captain Morgan je jedničkou mezi třtinovými destiláty, který se těší oblibě především u mladých lidí. Morgan s colou, to je prostě klasika, která neomrzí v jakékoliv roční době. Když colu vyměníte za jablečný džus, máte o podzimní atmosféru máte postaráno.

Ingredience

  1. 40 ml Captain Morgan Spiced
  2. 150 ml jablečný džus

na ozdobu

  1. badyán
  2. pomeranč nebo limeta

Postup

Do vysoké sklenice s ledem nalijte kapitána, přilijte jablečný džus a promíchejte. Ozdobte badyánem.

Deep Mule

Moscow Mule je bezpochyby jedním z oblíbených drinků napříč světem. Pojďte si tento drink dopřát z Amundsen Deep Blue. Spolu se zázvorovým pivem ideální na podzim. Zázvor vás pěkně zahřeje.

Ingredience

  1. 40 ml Amundsen Deep Blue
  2. 150 ml zázvorové pivo Fentimans

na ozdobu

  1. limeta
  2. zázvor

Postup

Plecháček naplňte ledem, nalijte Amundsen, dolijte zázvorovým pivem. Opatrně promíchejte. Ozdobte limetou a zázvorem.

Hřejivý Roku Gin

Gin si většina z nás spojí s tonicem v ledovém koktejlu. Co takhle ale se ginem trochu více zahřát?

Ingredience

  1. 40 ml Roku Gin
  2. 10 ml Giffard Ginger
  3. 10 ml Mixer Yuzu
  4. 120 ml horká voda

na ozdobu

  1. zázvor

Postup

Do sklenice nalijte gin, přilijte sirup Giffrad, Mixer Yuzu a dolijte horkou vodou. Promíchejte a ozdobte zázvorem.

Hot Calvados

Jablka jsou bezpochyby jedním ze symbolů podzimu a tekutá jablka v podobě Calvados jakbysmet. Pojďte se zahřát Hot Calvados.

Ingredience

  1. 40 ml Bartida Calvados
  2. 100 ml suché bílé víno
  3. 50 ml vody
  4. 6 ks hřebíčku
  5. 2 lžičky medu
  6. skořice celá

na ozdobu

  1. skořice
  2. plátek pomeranče

Postup

Do rendlíku nalijte calvados, víno, vodu. Přidejte hřebíček a skořici. Zahřejte, ale nenechte projít varem. Sceďte, přelijte do sklenice a ozdobte skořicí či plátkem pomeranče.

Vyzkoušejte i vy

Sdílejte článek se svými známými