phone+420 377 419 001Nejčastější dotazyKontakt

Jak si udělat domací bar

Jak si udělat domací bar

Zima je ideálním obdobím k tomu, abyste svůj domov proměnili v útulné útočiště, kde si můžete užít pohodlí a lahodné nápoje. Proč si tedy nevytvořit svůj vlastní zimní bar, který vám dodá špetku elegance i domácí pohody? Nemusíte být profesionální barman ani mít velký prostor – stačí trocha inspirace a pár jednoduchých kroků. Připravili jsme pro vás pět snadných tipů, které vám pomohou proměnit obyčejný kout vašeho domova v příjemné místo plné chutí a vůní, kde si můžete užívat zimní večery přesně podle svých představ. Pojďte krok po kroku.

1. Najděte ideální místo

Pro svůj bar zvolte místo podle dostupného prostoru. Máte hodně místa? Skvěle! Využijte část kuchyňské linky, větší stolek nebo dokonce samostatný barový koutek v obývacím pokoji. Pokud máte naopak málo prostoru, nevadí – stačí malý stolek, polička nebo volný roh, který proměníte v útulný a praktický minibar. Hlavní je, aby byl snadno dostupný, měl vše potřebné po ruce a zároveň ladil s vaším interiérem.

2. Zvolte správné vybavení

Každý domácí bar si zaslouží kvalitní základní vybavení. Nezbytností jsou stylové sklenice – doporučujeme mít po ruce sklenice na whisky, koktejlové sklenice, sklenice na víno a vysoké sklenice na míchané nápoje. Dále nesmí chybět šejkr, odměrka (neboli jigger), barová míchací lžička a další. Mrkněte na naší nabídku barového vybavení. Samozřejmostí je dobrý barmanský nůž na krájení ovoce, případné osekání ledu.

Pro precizní servírování přidejte podnosy, dřevěná prkénka a tácky, které dodají prostoru elegantní nebo rustikální nádech.

Pokud chcete svůj bar povýšit, můžete si pořídit vozík, stylový barový globus nebo malou komodu, které zajistí, že budete mít vše na jednom místě a snadno přemístitelné. Barové vozíky seženete ve specializovaných prodejnách s nábytkem nebo online, kde najdete široký výběr designů – od moderních kovových po vintage dřevěné.

3. Připravte si výběr těch správných lahví a ingrediencí

Ve vašem baru by neměl chybět ten správný základ lahví, ze kterých připravíte nepřeberné množství drinků.

Doporučený základ lahví:

  1. Rum – ideální jak na horké, tak i osvěžující nápoje (např. Zacapa nebo Captain Morgan)
  2. BaileysBaileys je skvělé na samotné popíjení, do horké čokolády nebo na jemné krémové koktejly
  3. Gin – pro osvěžující gin tonic (např. Tanqueray, Gordon´s Premium Pink)
  4. Tequila – taková Paloma by na vašem menu neměla chybět (Don Julio, Sierra Tequila)
  5. Whisky nebo bourbon – na klasiku i hřejivé drinky (např. Johnnie Walker Black Label, Jim Beam White)
  6. Vodka – univerzální základ pro spoustu koktejlů (např. Amundsen)
  7. Víno – bílé i červené by nemělo chybět
  8. Prosecco – protože bublinky potěší snad každého

Chcete-li přidat něco navíc, sáhněte po likérech, jako je Cointreau (na míchané drinky). Nezapomeňte na cukrový sirup, který je ideální pro doslazení vašich koktejlů.

Nezapomeňte na led led je nezbytnou součástí každého domácího baru – ochladí nápoje, zvýrazní jejich chuť a dodá jim profesionální vzhled. Hotový led můžete snadno koupit v obchodech, případně si jej připravit doma pomocí formiček nebo speciálních forem na velké kostky či koule, které vypadají skvěle v koktejlech. Kolik ledu budete potřebovat, závisí na množství hostů, ale obecně platí: čím víc, tím lépe – přebytečný led můžete uložit do mrazáku na další příležitost.

Ozdoby – správnému koktejlu by neměla chybět ozdoba. Čerstvé limety, pomeranče, sušené ovoce, koření (skořice, hřebíček, badyán), máta....to vše udělá z vašeho drinku jedinečný zážitek nejen pro oko.

4. Dbejte na dekorace

Správná atmosféra je klíčem k dokonalému domácímu baru v jakémkoli ročním období. Použijte světýlka a svíčky pro útulné osvětlení, ozdobné lahve jako stylový prvek a přírodní dekorace, jako jsou větvičky, šišky nebo plátky sušeného ovoce, které dodají prostoru jedinečný nádech. Tyto drobné detaily mohou sloužit nejen jako dekorace, ale také jako součást servírování – třeba sušený pomeranč na okraji sklenice nebo bylinky přidané do drinku udělají z obyčejného nápoje něco mimořádného. Váš bar se tak stane středobodem každého setkání, ať už v zimě, nebo během letních večerů.

5. Nabídněte drobné občerstvení

Žádný bar se neobejde bez něčeho na zub. Připravte drobné občerstvení, jako jsou oříšky, sušené ovoce, nebo domácí sušenky. Ty doplní nápoje a udělají váš zimní bar ještě příjemnějším místem pro chvíle relaxace. Tyto detaily povýší váš zimní bar na místo, kde si každý rád dá drink nebo šálek něčeho teplého, místo, kde se vy i vaše návštěva bude cítit dobře.


Zdroje:

Úvod: OurWhiskyFoundation, pixabay

Šejkr: TracyGem, pixabay

Občerstvení: semeyas, pixabay

Vyzkoušejte i vy

Sdílejte článek se svými známými