phone+420 377 419 001 Nejčastější dotazy Kontakt

Drinkito bar přivítal třetího hosta. Kdo jím byl tentokrát?

Drinkito bar přivítal třetího hosta. Kdo jím byl tentokrát?

Drinkito bar je místo, kam si pravidelně zveme naše hosty, aby je pro vás moderátorka Lucie Černá Šilhánová (jistě si ji pamatujete z ranní show na Evropě 2, kterou dříve moderovala) vyzpovídala. Nejen, že se dozvíte nějaké zajímavosti z jejich života, ale jsme v baru, takže nám naši barmani vždy namíchají nějaký tematický drink.

Ve druhém díle jste měli možnost poslechnout si upřímné odpovědi a historky, jak z fotbalové kariéry, tak ze soukromí, bývalého fotbalisty, útočníka Petra Švancary. Povídal nám o tom, čím se původně vyučil, zda stále hraje fotbal, co je pro něj typické, co rád pije nebo jaká byla účast v reality show. Vysvětlil i pár frází typu: Zajet do kabiny či Lidi chodijou na lidi. A nás čeká třetí díl.

Koho jsme si pozvali tentokrát?

Opět malá nápověda: Je to muž. Spisovatel, scénarista, bloger. Otec syna Čeňka, se kterým byl na ,,mateřské,,, díky čemuž začal psát. Jen málokdo by neznal jeho knihu Deníček moderního fotra. No jasně, není to nikdo jiný než Dominik Landsman. Proč zůstal na rodičovské místo své manželky? Jak prožívá Advent? Dodržuje s rodinou vánoční zvyky? Kdo je u nich doma boss? Nebo kdy se naposledy opil? Tohle ještě mnohem více se dozvíte v novém díle.

A co by to byl bar bez drinku? V tomto díle nám náš barman Michal namíchal rovnou dva. Pineapple Hoghball pro Lucku a Vánoční Old Fashioned pro Dominika. Zkuste si ho namíchat i vy.


Pineapple Highball

Tento low ABV drink je ideální pro vánoční večírek.

Ingredience

  1. 3cl The Singleton whisky
  2. 2cl pineapple sirup Giffard
  3. 1cl base lemonade sirup Giffard
  4. 10cl soda
  5. Plátek citronu

Postup

Do vysoké sklenice dejte led, přidejte veškeré ingredience kromě plátku citronu. Promíchejte a ozdobte plátkem citronu.


Vánoční Rumový Old Fashioned

Slaný karamel, hruška, rum - to je rumový twist na drink old fashioned kombinace jako stvořená pro Advent.

Ingredience

  1. 5cl Ron de Azur
  2. 1cl hruškový sirup Giffard
  3. 1cl slaný karamel sirup Giffard
  4. 1 dash (střik) Fernet Bitter´s dark
  5. Zástřik citronové kůry

Postup

Ledem nachlaďte míchací sklenici (nebo kteroukoliv větší sklenici, jakou doma máte). Led ze sklenice vysypte, dejte veškeré ingredience. Přidejte nový led, pořádně vymíchejte a přeceďte do nižší sklenice s ledem. Zastříkněte citronovou kůrou. Pijte bez brčka.

Doufám, že jste si užili tento díl a my už pro vás připravujeme lednový čtvrtý. Kdo bude hostem? Bude to poprvé žena s ohnivými vlasy. Zpěvačka, textařka, herečka. Už víte?

Sdílejte článek se svými známými