Whisky Clan Campbell je ikonická skotská whisky, která nese jméno jednoho z nejstarších a nejznámějších skotských klanů: Klan Campbellů. V čele klanu Campbell stojí Torquhil Ian Campbell, vůdce klanu Campbell a 13. vévoda z Argyllu. "V 11. století ve Skotsku založili moji předkové klan Campbellů, velký rod hrdý na své tradice a zvyky. Naše tradice se udržují prostřednictvím ušlechtilého destilátu, whisky Clan Campbell." říká Torquhil Ian Campbell.
Klan Campbell se vždy řídil svými základními hodnotami, kterými jsou autenticita a bratrství. V průběhu let zůstal klan věrný těmto hodnotám, jimiž se řídí tvůrci z klanu Clan Campbell při výrobě své whisky. Společně tvoří její jedinečnou identitu a sílu charakteru.
Vévoda z Argyllu je nadšeným a znalým příznivcem skotské whisky, je velmistrem, patronem organizace Keepers of the Quaich a globálním ambasadorem značky Clan Campbell Scotch Whisky.
"V této whisky lze nalézt veškerou vznešenost klanu Campbellů." říká vévoda z Argyllu. A když se k tomu zaváže vůdce klanu, můžete mu věřit. Je ve svých slovech stejně věrný jako této whisky.
Rod Campbellů žil vždy ve skotských Highlands. V 15. století postavil 3. vévoda z Argyllu rodový hrad v Inveraray v srdci Highlands. Od té doby na hradě Inveraray sídlí hlava klanu Campbellů. Nyní je sídlem 13. vévody z Argyllu a členů jeho rodiny. Autentickou osobnost klanu Campbellů utváří jeho domovina, Highlands. Věříme, že láhev Clan Campbell je skotskou cestou našich srdcí, od sladu a obilí přes dřevo až po vodu a ve které se rodí naše nejsilnější hodnoty.
Clan Campbell Scotch Whisky, vyrobená v duchu čisté skotské tradice, z nejlepších sladových a obilných whisky destilovaných a zrajících ve Skotsku v dubových sudech. Clan Campbell je vyráběn podle přísných standardů, které respektují dědictví naší země a tradiční postupy.
Při sladování se ječmen namočí, naklíčí a vysuší, čímž vznikne slad plný škrobu, který se následně přemění na cukry.
Rmutování uvolňuje cukry ze sladu. Slad se mele na 'Grist', který se míchá s horkou vodou v Mash Tunu, kde enzymy přemění škrob na cukry. Výsledná tekutina, 'Wort', je plná cukru, ale bez alkoholu.
Během fermentace kvasnice přemění cukr ve wortu na alkohol, čímž vznikne ovocné pivo zvané 'Wash'. To ještě není whisky!
Destilací Wash v měděných kotlích vzniká křišťálově čistý destilát s ovocnými a sladovými chutěmi, ale bezbarvý.
Destilát zraje v dubových sudech přes 3 roky, získává barvu, složitost a jemnost. Ročně se 2 % odpaří, což nazýváme 'Angels Share'.