Do moře patří želvy. Na moře patří lodě. K lodím patří námořníci a ti mají rádi rum. To je přece jasná věc. Není proto překvapující, že právě starý želví námořník Ronny stojí v čele nového rumu Ron de Azur (proto jméno Ronny). Ten reflektuje celý vizuál, který je spojený s podmořským světem.
Co je Ron de Azur?
Ron de Azur je pravý šestiletý letý třtinový rum pocházející z Panamy. Jeho výroba je spjata s jednou z nejstarších rumérií v srdci střední Ameriky, konkrétně rumérií Don José Varela, která funguje už od roku 1908. Leží blízko města San Isidro v regionu Herrera na severu panamského poloostrova Azuero.
Jak se vyrábí?
Základem pro výrobu je cukrová třtina. Ta se pěstuje přímo v palírně pana Varela, která byla založena už roku 1908 a již po více než 100 let ji řídí již třetí generace této rodiny. Po fermentaci, při které vznikne etanol, přichází na řadu destilace. Třtinový destilát se vyrábí tzv. „kolonovou“ metodou. Následně rum zraje šest let v dubových sudech pomocí metody Vintage Palett – každý druhý rok jsou sudy stejného stáří doplněny tak, aby se zachoval jedinečný sušší chuťový profil a kvalita rumu. Díky tomuto procesu jsou v rumu cítit tóny medu, kakaa, vanilky a pomerančů.
Ron de Azur nabízí unikátní, výrazně odlišný, ale smysluplný koncept v rámci celé rumové kategorie a díky tomu si slibujeme, že jí dodá nový impuls, stejně jako se to povedlo například Božkov Republice. Důležitou roli hraje samozřejmě i produkt, který představuje 6letý panamský třtinový rum se sušším, ale jemným chuťovým profilem. V kombinaci s atraktivním designem vycházejícím z motivů námořnictví a tajemného podmořského světa nabízí výjimečný zážitek,“ doplňuje Michal Jakl, Group Brand Manager ve společnosti STOCK Plzeň-Božkov.
Uvedení na trh podpořila originální kreativitou agentura Saatchi&Saatchi, která při práci využila umělou inteligenci. Skrze ní byl vytvořen hlavní hrdina želvák Ronny. Takhle si AI představuje vychutnání rumu Ron de Azur v podmořském světě. Z podmořského konceptu vychází i celý design
A vy si ho pojďte vychutnat na souši, čistý nebo v koktejlech.