phone+420 377 419 001Nejčastější dotazyKontakt

Spirit of Curling nebo Esprítu del Sol. Seznamte se se soutěžními drinky finalisty Coffee in good spirit Ondry Hurtíka.

Spirit of Curling nebo Esprítu del Sol. Seznamte se se soutěžními drinky finalisty Coffee in good spirit  Ondry Hurtíka.

V rámci prestižní soutěže Coffee in good spirit připravil Finalista Ondra Hurtík dva drinky v rámci Stage presentation a měl předpřipravené 4 drinky na Spirit bar. Tady jsou.

Spirit of Curling

Curling je sport gentlemanů spojený s mnoha tradicemi, zásadami fair play a respektu k soupeři. To vše je sepsáno v kodexu, kterému se říká Spirit of Curling. Jedna z tradic je, že vítěz zve poraženého po zápase na drink. Tento soutěžní nápoj jsem tedy koncipoval jako teplý koktejl, nad kterým mohou curleři prodiskutovat zápas a zahřát se.

Ingredience

  1. 3 cl Singleton whisky
  2. 2 cl medovo-zázvorový sirup
  3. 1 cl brusinkový džus
  4. 1 espresso
  5. 2 kapky roztoku uzené soli
  6. 7 cl horké vody

Postup

Všechny ingredience smíchejte v nádobě a ohřejte. 

Tento drink jsme ochutnali a velká mňamina, speciálně v těchto podzimních dnech.

Esprítu del Sol

Když cestuji po světě, tak rád ochutnávám lokální kuchyni. Tento drink je inspirován svěžími chutěmi Střední Ameriky. Zacapa používá kvasinky z ananasu a napadla mě hned Tepache - fermentovaná limonáda ze slupek ananasu, Mezcal a káva. Vše dohromady skvěle funguje a pro svěžest jsem zvolil tiki provedení na tříšti.

Ingredience

  1. 4 cl Zacapa 23
  2. 2 cl Mezcal
  3. 2 cl kávový likér Gloria
  4. 2 cl sirup z pražených mandlí
  5. 2 cl limetová šťáva
  6. 1 espresso
  7. 100 ml Tepache

Postup

Všechny ingredience dejte do šejkru s ledem a vyšejkrujte. Přelijte přes sítko do tiki sklenice na tříšti a dolíjte Tepache. 

Na tento se u Tebe Ondro někdy stavíme.

Pro disciplínu Spirit bar měl Ondra vymyšlené 4 drinky, protože sirup a limonády spolu dohromady moc nefungovaly. Měl tedy 4 varianty pro kombinaci:

Rum - limonáda

Variace na oblíbený Dark and stormy. Kombinace rumu, koncentrované kávy, Grand Marnieru, kávového likéru Gloria a Fentimans Ginger beer.

Rum - sirup

Espresso Martini patří mezi současné nejpopulárnější koktejly světa. Jak nám Ondra řekl, sám tomu moc nevěřil, dokud to neviděl na vlastní oči. V newyorkských barech to byl pomalu každý třetí koktejl. Úkol byl jasný. Oživit tento trochu fádní drink. Rum, Giffard mango sirup, koncentrovaná filtrovaná káva, likér z výběrové kávy Gloria a limetová šťáva. Jednoduché a tak dobré.

Musím přiznat, že nejsem milovník Espresso Martini, ale tento upgradovaný recept mě velmi oslovil. Mango mu dává příjemný dotah.

Whisky - limonáda

Oživení staré populární české klasiky - Bavorák. Hořko-hořká kombinace Fentimans tonicu, silné filtrované kávy, Averny Amaro, kávového likéru Gloria a walnut bitters.

Whisky- sirup

Giffard Bitter sirup mě navedl na cestu oblíbeného Boulevadieru. Doplnil jsem ho tedy o whisky, koncentrovanou kávu a Gloria likér.

Na zdraví!

Vyzkoušejte i vy

Sdílejte článek se svými známými